Bisafari

Sommaren 2019 kommer vi att erbjuda bisafari igen. En möjlighet att titta in i binas och biodlarens värld.

På sommarens varma dagar, när bina jobbar med att fylla sitt förråd med honung, bjuder vi våra besökare på en inblick i binas värld.

Vi börjar med ett gå genom de olika delarna av en bikupa och ett bisamhälle. Hur de är byggda samt vad de har för funktion. Sedan gå vi igenom biodlarens verktyg.

Efter att vi har lärt oss grunderna går vi till en bikupa, öppnar upp den och tittar på bina! Vi får lära känna de olika individerna i bisamhället (drottning, arbetsbin och drönare) och lär oss vad de har för olika arbetsuppgifter.

Vi diskuterar lite kring de olika växter som är viktiga för bina och varför de hämtar både nektar, pollen och vatten hem till kupan.

Vi pratar om alla produkter en biodlare kan få från bina och om hur viktiga bina är, både de ”vilda” och de relativ ”tama”, för vår natur och ekosystemet och vad som hotar deras existens.

Om möjligheten finns, lånar vi en ram med honung från bikupan för att provsmaka direkt från ramen, när honungen fortfarande är varm och flytande.

Bisafarin avslutas med honungsprovning och fika, där vi smakar på olika honungssorter och diskuterar hur placeringen och årstid kan påverka smaken på honungen

Hela turen tar ca. 90 minuter

Max. Grupp storlek 6st

Vi lånar ut de skyddskläder som behövs men vi rekommenderar att ni är klädda i långärmat, långbyxor och täckta skor.

Priset inkl. fika är 200kr per vuxen och 150kr per barn. Alla priser är inklusive moms.

Min. rekommenderad ålder är 8 år.

Planerade dagar:

från mitten på juni till mitten på juli.

Vi återkommer med specifika datum när vi börja närma oss.

Alla dagar börjar med samling kl.10 på Hagagränd HQ

OBS! För grupper med 6 personer försöker vi vara flexibla med tider/dag så långt det är möjligt men då vi har en hel del annat med bina och honungen att pyssla med under denna tid hoppas vi ni har förståelse för detta.

Bokningar

Kontakta oss

eller

Ringa 076 878 58 98